Nyheter » Nyheter inom Persondosimetri

Nyheter inom Persondosimetri

2015-07-06

Gammadata erbjuder gott om nyheter inom persondosimetri

Vi kan erbjuda ett kostnadseffektivt, modernt alternativ till traditionel persondosimetri baserad på TLD eller OSL. Instadose är en av SSM godkänd persondosimeter som läses direkt via din dators USB-kontakt. Nu behövs inte längre alla dosimeter samlas ihop och postas, ingar förseningsavgifter samt resultatet i ett modernt och lättanvänt digitalt format direkt i din webläsare. Läs mer om vår dosimetriservice 
Instadose

Den så framgångsrika elektronikska persondosimetern DMC 3000 från Mirion har nu fått beta och neutronmoduler för Hp(0.07) respektive H*(10) från neutroner. Modulerna monteras direkt på den befintliga DMC 3000 dosimeter. Strömförsörjningen kommer från dosimetern så det behövs inga ytterligare batterier. Förutom nyheterna beta och neutron finns också en telemetrimodul, dvs trådlös överföring av mätdata för fjärravläsning.
DMC 3000 Beta
DMC 3000 Neutron
DMC 3000 Telemetri

Sist men inte minst har Tracerco släpp en serie med elektroniska persondosimetrar med mycket bättre display och känslighet än de traditionella. Dosimetrarna har en stryktålighet utöver det vanliga och är dränkbara. Till varje dosimeter följer en intuitiv programvara för att ge användaren maximalt med nytta och inställningsmöjligheter.
PED: Lättanvänd och stöttålig dosimeter med laddninginsbart Li-batteri (USB-kontakt)
PED EX-klassad: Som ovan med EX-klassad och aningens tyngre
PED+: En kombination av dosimeter och handburet instrument med extra funktioner så som blåtand, GPS och pop-up meddelanden.